Nevhadzujte reklamu

Ani ja už nechcem reklamu v schránke

Vedeli ste, že ...
...počas týždňa sa vo vašich schránkach vyzbiera približne 0,5 kg papiera z reklamných letákov? To znamená, že počas roka jedná domácnosť v Prievidzi vyzbiera 25 kilogramov len na letákoch, ktoré dostávate bez vyžiadania!

...v meste Prievidza je približne 20 000 domácnosti? To znamená, že ročne viac ako 500 ton letákov skončí v schránkach a následne na skládkach, v lepšom prípade v zbere.

Uvažovali ste niekedy o tom, koľko stromov musíme vypíliť, aby sme vyrobili papier, na ktorom je reklama v našej schránke, ktorú si ani raz neprečítame? Na výrobu jednej tony papiera potrebujeme približne 17 dospelých stromov. Nehovoriac o ďalších surovinách potrebných na jeho výrobu.

Nevhadzujte reklamu do schránok

Každý adresát má možnosť označiť svoju schránku nápisom „Nevhadzujte reklamu“. Tá zabezpečuje, že roznášači reklamy vašu schránku vynechajú. Nezáleží pritom, či ide o upozornenie vyrobené „na kolene“, alebo o nálepku výraznej farby, akú ponúkame my.

Podľa § 3, ods. 8 zákona číslo 147/2001 Z. z. o reklame a o zmene a doplnení niektorých zákonov: „reklama sa nesmie šíriť adresne, ak adresát doručenie reklamy vopred odmieta“.

Toto obmedzenie sa však netýka novín ako Novinky z Prievidze, ECHO, či PRIEVIDZSKO, pretože tie sú registrované ako regionálne noviny.

Objednajte si samolepku

Napíšte nám e-mail alebo sms. Pošlite svoje meno a priezvisko a Vašu presnú adresu. Nezabudnite na svoje telefónne číslo, samolepku Vám pošleme poštou, alebo donesieme osobne.

Pošlite e-mail: info@spolusmeprievidza.sk
Napíšte sms: 0905 509 764

Stránky www.michaldobias.sk prevádzkuje Michal Dobiaš, poslanec MsZ v Prievidzi. Všetky práva vyhradené.

© 2024 Created by WebCreative.info All rights reserved.